دردهای ناشی از درد دست می تواند به دلیل چندین بیماری شایع دست ایجاد شود. از جمله سندرم تونل کارپال، سندرم تونل کوبیتال، انگشت ماشه
هر یک از این شرایط دارای خصوصیات منحصر به فردی است اما منشاء آنها درد در دست یا بازو یا هر دو است.
در ادامه به انواع درد های مربوط به دست پرداخته ایم تا با این درد ها بیشتر آشنا شوید :

آرتروز مچ و انگشتان دست :

مچ دست دارای مفصل های پیچیده ای است، در واقع از چندین مفاصل کوچک تشکیل شده است.
تونل کارپال (Carpal Tunnel Syndromes) و به اختصار CTS یک بیماری است که در اثر گیر افتادن و تحت فشار قرار گرفتن عصب مدیان - یا مدین (Median Nerve)- در مچ دست ایجاد می شود. چسبندگی عصب مچ دست  اصطلاح عامیانه این بیماری است.

سن و جنسیت :

این بیماری در خانمهای میانسال شایعتر است. 1 تا 10 درصد جامعه به آن مبتلا می شوند و بیماری هایی مانند تیروئد هایپو ، هایپید تروئیدی ، بارداری ، اختلالات هورمون رشد و دیابت و ... میتواند همزمان همراه باشد .

تشخیص این بیماری :

قابل توجه است که تشخیص این بیماری از نظر بیماران بسیار راحت و به زمان زیادی نیاز ندارد ولی حتما نیاز است که توسط پزشک متخصص ویزیت شوید تا پزشک با معاینه دقیق و عکس برداری های تخصصی بیماری را تشخیص دهد . 

درمان های بدون جراحی سندروم کارپال :

اگر این بیماری خفیف باشد میتوان با برخی از روش‌های غیر جراحی که عبارتند از:

  1. طب سوزنی
  2. تمرینات ورزشی
  3. تزریقات لوکال

مادامی که از روش‌های غیر تهاجمی استفاده کرده و نتیجه‌ای حاصل نشد، و دچار بی خوابی شبانه که ناشی از درد دست میشود و یا نداشتن کنترل دست و افتادن اجسام از دست میشود، لازم است حتما جراحی انجام شود.
باید توجه داشت که این جراحی جز جراحی هایی می باشد که از مدت انجام جراحی تا بهبودی کامل زمان زیادی نمیبرد اما باید توجه داشت که افرادی که به علت ترس و دو دل بودن این عمل را به تاخیر می اندازند علارقم اینکه این عمل به درستی انجام میشود اما بهبودی دیر تر حاصل میشود و این باعث ناخوشایندی بیماران میشود.

بازتوانی دست :

در باز توانی دست اگر دست آسیب جدی دیده باشد مخصوصا اگر شکستگی ها و مشکلات تاندومی دیده باشد لازم است هرچه سریع در با کمترین وزن گذاری شروع شود. تاخیر در شروع حرکات باعث ضعف و چسبندگی های تاندومی می شود که در دراز مدت عملکرد را به شدت مختل میکند به همین دلیل همیشه تاکید می شود که در صورت بروز این مشکلات سریعا به پزشک متخصص مراجعه کنند و دوره بازتوانی را شروع کنند.

انگشت ماشه ای :

این بیماری بسیار شایع در اندام فوقانی است که این بیماری باعث حرکت اسنیپینگ یا گیر کردن در باز شدن انگشتان یا همان قفل شدن انگشتان می شود، این بیماری معمولا در افراد دیابتی دیده میشود. کنترل صحیح قد و تزریقات لوکال در درمان این بیماری بسیار تاثیر دارد. البته باید توجه داشت که بیمار بعد از درمان به دوره های بازتوانی توجه داشته باشد و مراقب قند و نزریقات لوکال باشد.