خارپاشنه چیست ؟

خار پاشنه از بیماری‌های خیلی شایع در بیماری‌های پا به شمار می آید افراد از درد ناگهانی ای صبحگاهی خصوصا بلافاصله از خروجشون از تخت شاکی هستند، التهاب به محل اتصالات عضلات کف پا به برجستگی استخوان کالکانیوس استخوان پاشنه در مجاورت اثری به نام سبکتر قرار داره که یکی از دلایل دردناک شدن این ضایعه می‌تونه باشد.

درمان خارپاشنه :

کلا درمان خار پاشنه‌ای یک درمان ایزوله و با استفاده از یک روش خاص نیست یه درمان ترکیبی که امروز خیلی تو پزشکی سعی می‌کنیم ما مجموعه‌ای از این درمان‌ها ر به کار ببریم و درمان جراحی آخرین راه حل و خیلی هم انتخاب نمی‌کنیم.

  • درمانی انجام میدیم که ترکیبی از تقویت عضلات پا هستش که این در واقع تقویت عضلات کف پا باعث کاهش این التهاب و تقویت عضلات و کاهش درد می شود.
  • قسمت دوم طیف خاصی از درمان‌های فیزیوتراپی و بعد از این تو مطب انتخاب می‌کنیم که باعث کاهش التهاب این ناحیه می شود.
  • دسته سوم تزریقات لوکایه که در مواردی بعد از انجام گرافیک و معاینه دقیق انجام می دهیم وترکیب این خیلی موثر می باشد.

قابل توجه است که خیلی از بیماران می‌پرسند که تزریق به درمان کمک می‌کند؟
این از اون مواردی هست که انتخاب یک درمان مثلا صرفا تزریق یا صرفا جراحی یا صرفا فیزیوتراپی خیلی موثر نیست بلکه درمان ترکیبی نتیجه‌ی خیلی بهتری به بار میاره هرچند که باز به این نکته تاکید می‌کنم که جراحی در واقع اساسا سعی می‌کنیم انتخاب نکنیم چون درمان ترکیبی خیلی درمان بهتری می باشد.

هالوکس والگوس چیست ؟

هالوکس والگوس از اختلالات شایع ما در اندام تحتانی هست که در واقع انحراف انگشت اول پا می باشد در واقع قسمت پایه انگشت به سمت داخل انحراف پیدا می‌کند و برجستگی در واقع در کنار داخلی انگشت به وجود میاد ( که اصطلاحا بهش بونیون میگویند ).
هالوکس والگوس به دو جهت آزاردهنده می باشد اینکه ظاهر بدی را ایجاد می‌کند از جهت بعدی دردناک میشه و در موارد پیشرفته باعث بد راه رفتن میشود .

درمان :

درمان تو موارد ابتدایی می شود یه سری درمان‌های انتخابی کانزرواتیو از قبیل کفش مناسب انتخاب هدهای مناسب برای بین انگشتان پا و کفشهای طبی در موارد خیلی پیشرفته نیازمند عمل جراحی هست که ما برای بیماران انجام می‌دهیم .

پیچ خوردن پا :

پیچ‌خوردگی مچ پا یکی از شایع‌ترین اختلالات ارتوپدی افراد واسطه ضربه‌های ورزشی مختلف و آسیب‌های شغلی دچار این عارضه می شوند.

  • اگر صرفا یک آسیب تاندونی باشد عموما فقط با درمان نگهدارنده از قبیل کفش مناسب یا گچ قابل درمان هست.
  • اما اگر این نکات را داشته باشد بیمار حتما باید علاوه بر معاینه توسط پزشک متخصص گرافی براش انجام بشود اینکه رو پای که دچار این پیچ خوردگی شده نتونه راه برود و یا لنگ شدید بزند.
  • روی حدی که ما معاینه می‌کنیم و در واقع تو با دست زدن تندرسی وحشتناکی داشته باشد این هم نیازمند گرافی هست.
  • در مواردی که سن افراد بالای چهل ساله و درد مچ پا شدیده حتما باید گرافی داشته باشند تا بشود تصمیم درمانی براشون گرفت.
  • در مورد خفیفی که در حد کشیدگی رباط‌های کف پا و در معاینه مشخص می شود عموما درمان شامل اقدامات نگهدارنده مثل کفش‌های مناسبی گچ‌گیری برای دوره‌ی کوتاه ولی در مواردی که آسیب شدیدتری خصوصا اگر همراه شکستگی باشه قطعا نیاز به عمل جراحی می باشد.

کاهش قوس کف پا :

یکی از شایع‌ترین علل مراجعه درمانگاه‌های ارتوپدی مخصوصا در مورد اطفال و جوانان مراجعه و شکایت و نگرانی والدین از کاهش قوس کف پا می باشد. نکته مهمی که در مورد این بیماری مطرح هست این می باشد که کاهش قوس کف پا که خیلی موقع‌ها والدین توی فعالیت روزمره یا دیدن پای بچه‌هاشون متوجه نگرانیش عموما مسئله‌ی جدی نیست و اون قوس کف پایی که در بالغین شما می‌بینید در حدود دوازده تا سیزده سالگی به اون حالت تشکیل می شود و در مراحل اولیه نگرانی ندارد، اون چیزی که خیلی مهمه این هست که با مراجعه به پزشک در واقع فردی که فکر می‌کنیم کف پای صاف دارد یه معاینه‌ی دقیق بشود برای سایر اختلالات و بیماری‌هایی که منجر به قوس کف پای صاف در سن پایین می شوند و عوارض دارند که خدایی نکرده فرد مبتلا به آنها نباشد. 

نکته‌ی خیلی مهمی که باید مد نظر قرار داد اسکن کف پا در تشخیص پای صاف برای افراد عادی چندان نیاز نیست و لازم نیست که صرفا برای اینکه بفهمیم کف پای کسی صاف هست یا خیر اسکن کنیم. 

مشکلات و اختلالات ناخن پا :

یکی از مشکلاتی که خیلی به ما مراجعه می‌کنن و افراد به خاطر پدیده‌ی در واقع رشد ناخن و فرو رفتن ناخن داخل گوشت پا هست که خیلی افراد رو آزار می‌دهد. به نکات زیر دقت کنید : 

  •  تو این بیماری چیزی که مطرحه اینه که ما اول باید به افراد طرز درست گرفتن ناخن یاد بدیم
  •  قبل از اقدامات جراحی یا درمان‌های خیلی سخت اسپلینت‌های ناخن به صورت تجاری وجود دارند که برای اکثریت این مشکلات قابل استفاده‌اند
  •  هرگونه از زخم‌هایی که در پا ایجاد میشه در افراد دیابتی چه ناشی از رشد ناخن باشه یا هر مسیله‌ی دیگه‌ای حتما باید حتی در مراحل اولیه جدی گرفته بشه و حتما برای درمانشون به پزشک متخصص مراجعه کنید، چون تو کسانی که دچار دیابت و مشکلات قند هستند سرعت پیشرفت و عدم پاسخ این زخم به درمان فوق‌العاده بالاست. 

کفش مناسب بیمار :

در انتخاب کفش باید به نکات زیادی دقت کرد درسته که انواع مختلف کفش هر کسی با توجه به سلیقه اش انتخاب می‌کند اما اینجا سعی می‌کنیم یه سری نکات کلی در مورد سلامت پا و استفاده از کفش مناسب استفاده کنیم 

به نکات زیر برای انتخاب کفش مناسب دقت کنید : 

  • نکته‌ی اول که باید اشاره کرد این که برای خانم‌ها تا حد امکان از کفش‌های پاشنه بلند پرهیز کنند چون فشار زیادی به مفاصل مچ پا وارد می‌کنند 
  • نکته دوم  که دارد این هست که خیلی اندام تحتانی و مستعد پیچ خوردن ترم و یا شکستگی‌های مچ میکند
  • نکته‌ی سوم  اینه که کفش‌هایی که به این صورت روزمره استفاده می شوند حتما باید باکس کدامیشون یعنی اون قسمت جلوی کفش باکس بزرگی داشته باشد که جلوی کفش برای فرد کاملا راحت باشد کفش‌های نوک تیز و کفش‌های چرمی فضای مناسبی را در واقع در اختیار قسمت انتهایی پا قرار نمیدهند. 
  • نکته‌ی چهارم و نکته‌ی خیلی مهم اینه که در انتخاب کفش حتما به این مسله دقت کنیم که قطر کفی کفش حد مناسبی داشته باشد کفش‌هایی که اصطلاحا به آنها می گوییم کفش‌هایی که کفی تخت و ساده چوبی دارند کفش‌های مناسبی نیستند
    در مورد اینکه کدام کفش‌ها و برای استفاده روزمره یا در کار بتونیم استفاده بکنیم باعث استراحت بهتر و در واقع فشار کمتری به اندام می شوند.
    شاید بشه گفت بهترین مدل این کفش‌ها کفش‌های رانینگ شو  معمولی هستند که با قرار دادن پا در این وضعیت خاصی هم تن عضلات شون رو حفظ می‌کنن و هم به حفظ قوس طبیعی پا و هم به عملکرد طبیعی اندام  تحتانی راه رفتن کمک میکنند.
  •  نکته‌ی پنجم و خیلی مهمی که باید دقت داشت انتخاب کفش طبی صرفا بر مبنای مارک و نشان تجاری هیچ کمکی نمی‌کند اما کفش‌های رانینگ‌ یا کفش‌های اسپرتی که می شود باهاش فقط دویدن سبک را انجام داد به نظر از نام یا برند تجاریشون برای درمان پا در یک فرد سالم که مشکل زمینی نداره عموما کافی هست.